Om Hjertefred

Kunstneren Björg Thorhallsdottir ble enke i en alder av 30 år. Hun opplevde å miste sitt livs store kjærlighet og far til hennes barn Tolli, – ektemannen Eric Scott. Da Eric døde i 2005, oppstod sorgen – savnet og tomrommet. Alt hun aldri hadde kunnet forestille seg, følelser hun ikke kunne unnslippe. Men med hans død ble det også skapt et bånd til andre som kjente savn, andre som kjente sorgen som hun bar med seg.

Björg skapte Hjertefred. Skapt for at vi alle kan samles i minnene om en som er elsket selv om det mennesket ikke lenger er med oss. I en time ønsker Björg at vi tar del i hverandres smerte for sammen å helbredes gjennom musikk og gjennom ord, en time som vies til å hylle de som lever side om side med oss i våre minner.
En time i kjærlighetens tegn der vi slår ring om hverandre. Tar vare på hverandre.

Du blir møtt av engler som ønsker deg velkommen. De gir deg en fyrstikkeske med en lapp og en blyant: Send en hilsen til den du savner.
I varmen fra fakler og toddy står vi sammen med mennesker vi kanskje ikke kjenner, men som kanskje føler nøyaktig det samme som oss.

Artister som har deltatt tidligere på Hjertefred er blant andre Helene Bøksle, Jørn Hoel, Lars Lillo Stenberg, Elisabeth Andreasson, Bjørn Eidsvåg, Sjømannskoret og Sølvguttene.

Hjertefred arrangementene åpnes alltid med vår egen «Haertpeace» av Glenn Main: